Het Gemeentelijk Populierenvervangingsplan (kap van 900 populieren) stelt dat de populieren aan o.a. de President Kennedylaan, de Jacob Catslaan en de Scheveningseweg in Den Haag zo snel mogelijk gekapt moeten worden. Deze gezonde bomen kunnen echter nog jaren mee en daarom willen wij ze graag een tweede kans geven. Geef deze bomen een langer leven en draag bij aan onze crowdfundingactie!

KLIK HIER

3 Comments

 • Tina van der Rijt schreef:

  Laten staan die bomen in de omgeving van de President Kennedylaan! Gevaar voor de mensen? Het is andersom er zijn domme mensen die een gevaar zijn voor de natuur. We hebben al bijna geen bijen meer dus goed bezig hoor!!
  AFBLIJVEN VAN DIE BOMEN!

 • Dick van Rooijen schreef:

  Hallo, ik ben woonachtig aan de Lozerlaan in de driehoekflat. Ik heb een bezwaar ingediend tegen de massale bomenkap in onze omgeving. Op wonderbaarlijke wijze was tijdens mijn bezwaar opstellen via DigiD werkte de DigiD ineens niet meer, waarop ik van de gemeente te horen kreeg dat mijn bezwaar te laat was ingediend. Jarenlang was mijn uitzicht een prachtig bos met vele kleuren, nu kijk ik tegen de daken van de huizen van Vroondaal aan. Ik ben zeventig jaar dus ik maak niet meer mee dat ik weer tegen een bos aankijk. Drie jaar geleden hebben ze ook al flink huis gehouden in het park. Een complete kaalslag hebben zij achtergelaten, de prachtige bomenlaan van de madesteinweg is totaal vernietigd. Ik heb foto,s gemaakt van de restanten, niet 1 boom was ziek. Nu zijn ze bezig om alle populieren aan de Lozerlaan om te zagen, dat betekend voor ons bewoners een enorme toename van verkeers- geluidsoverlast en toename van fijnstof. Je begrijpt wel dat ons woonplezier totaal naar de klote is. Bedankt gemeente Den Haag.

  • C.M. Visser schreef:

   Het is inderdaad triest. De gemeente hanteert (althans dat zeggen ze) de dubbele doelstelling. Maar in de praktijk vergeet de gemeente deze dubbele doelstelling en weegt het belang van wonen zwaarder dan het belang van bomen en groen. Maar de Bomenstichting Den Haag blijft doorgaan om het belang van bomen onder de aandacht van de gemeente en bewoners te brengen. Het is hard nodig, zoals u gemerkt hebt.
   Het indienen van bezwaar is inderdaad aan termijnen gebonden.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.