Op initiatief van Janneke Trapman, wonend in de Heesterbuurt, zijn op diverse plekken aan het hekwerk van de Valkenboskade de eerste negen bordjes bevestigd met de benamingen van bomen, zoals eik, berk, treurwilg enz.. De komende tijd komen daar nog elf bordjes bij. Het project is financieel mogelijk gemaakt door de deelgemeente Segbroek (groenbeheerder Hans Kruiderink) met ondersteuning van onze Bomenstichting Den Haag.
Het gaat om een kleine selectie van bomen, waarbij zoveel mogelijk van elke soort één exemplaar werd uitgekozen. Ook de ouderdom van de boom was in een aantal gevallen belangrijk voor de keuze.
De bordjes hebben een luxe uitstraling: donkerblauw met letters in gebroken wit. Ze zijn in samenwerking met ijzerhandel Schilperoort aan de Dierenselaan gefabriceerd.
We verwachten dat dit kleinschalige project op een leuke en effectieve manier bijdraagt aan de kennis van bomen.

4 Comments

  • Wiebe van Slooten schreef:

    Leuk die bordjes , het maakt de mensen wat bekender met bomen en met leest dan het verschil tussen een eik en een beuk Veel mensen weten dat niet eens Zie ook http://www.houtsoorten.nl/Nederland

  • Wiebe van Slooten schreef:

    Nog even een reactie uit Bergen wil men ook zo iets. Nu maak ik wel eens naamborden van hout voor huizen, boten ect. Ik heb de commissie voorgesteld om de naambordjes van Trespa kunssttof te maken en de naam er in te frezen Trespa moet je 1 x per jaar schoonmaken met water. Hout moet je om een aantal jaren weer schuren en lakken

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.