zaterdag 17 oktober om Vijf voor Twaalf bij het Catshuis.
Actie door Jaap Postma. De aanvragen voor een kapvergunning van populieren in Scheveningen (94 bomen), Haagse Hout (269) en Leidschenveen-Ypenburg (2) zijn gepubliceerd. Kapaanvragen in alle andere stadsdelen zullen naar  verwachting spoedig volgen. De gemeente wil deze bomen kappen in verband met de veiligheid. De bomen hebben in het algemeen een goede conditie.
De Bomenstichting Den  Haag meent dat dankzij grootschalige snoeimaatregelen in de gehele stad het gevaar van afvallende armen is geweken. Regulier onderhoud zal takbreuk in de toekomst kunnen voorkomen.

Komt allen zaterdag 17 oktober om Vijf voor Twaalf (‘s- ochtends) aan de Johan de Wittlaan – voor het Catshuis – en help Jaap Postma mee om de laatmijstaan affiches op alle gemerkte bomen te bevestigen. Maak veel filmpjes, interview elkaar en publiceer je reportage vervolgens op facebook.

De aanvragen zijn in te zien op de website van de gemeente: bij het populieren vervangingsplan.

One Comment

 • Alexander van den Berg schreef:

  Waarde Jaap,
  Uit het artikel in DHC van vorige week heb ik begrepen, dat het voornamelijk een kwestie van geld is: nieuwe aanplant is goedkoper dan jaarlijkse snoeikosten. Vraag mij wel af welk tuinonderhoudsbedrijf zoveel voor het snoeien per boom durft te berekenen. Op ons terrein staat ook een aantal zeer hoge bomen, waarvoor dergelijke werkzaamheden aanmerkelijk minder kosten. Los daarvan overtreft de schoonheid van grote bomen op een laan verre die van jonge bomen, waarvan uiteindelijk alleen onze nazaten het optimale genot zullen kunnen beleven.
  Veel succes met de protest-actie!
  Met vriendelijk groet,
  Alexander van den Berg

  MONTIS MANAGEMENT B.V.
  Interim-management sinds 1987
  Drs. A.M.A. van den Berg Rm
  Johan van Oldenbarneveltlaan 27 j
  NL-2582NH DEN HAAG (The Hague)
  T. +31.(0)70-3520976
  M.+31(0)6.51.930768
  F. +31.(0)70-3520976
  E. montismanagement@hetnet.nl

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.