Skip to main content

De gezamenlijke bewonersorganisaties, SOS Den Haag en de Bomenstichting Den Haag hebben bezwaar aangetekend tegen de bomenkap langs het traject van tram 16S (door het Statenkwartier) en tram 16 Z (door het Zeeheldenkwartier) De beslissing op dit bezwaar zal ca week 5 van 2022 bekend zijn.

UITNODIGING
Als bewoner van het Zeeheldenkwartier, Zorgvliet, Statenkwartier, Duinoord en Kortenbos bent u uitgenodigd om op 17 januari 2022 met D66 wethouder Van Asten (mobiliteit en cultuur) in gesprek te gaan over de plannen om de brede, zware Aveniotram vanaf 2023 op lijn 16 te laten rijden.
Langs de route van de tram zullen 145 bomen gekapt gaan worden en zullen er waarschijnlijk zware grondtrillingen ontstaan, die gevolgen kunnen hebben voor (de waarde van) uw huis of bedrijfspand.
In voorgaande inspraaktrajecten over deze plannen van de gemeente zijn de bewoners onvoldoende gehoord en is er nagenoeg niets gedaan met de ingediende zienswijzen.
Daarover is ontevredenheid ontstaan. De gezamenlijke bewonersorganisaties hebben daarop actie ondernomen en hebben zelf ook onderzoek gedaan. De resultaten daarvan roepen vragen op die wij graag beantwoord willen zien.
Wij kunnen ons voorstellen dat u als bewoner ook nog vragen heeft over de mogelijke gevolgen van de Dendertram lijn 16. Daarom deze oproep voor een bijeenkomst, waarmee wij gebruik maken van ons democratisch recht op burgerparticipatie.
Datum en tijd: 17 januari 2022, aanvang 20.00 uur
Plaats: Noorderkerk, Schuytstraat 9, Den Haag
Aanmelden via: dendertram@duinoord-denhaag.nl
Er zijn twee reservedata ivm Corona, t.w. 24 en 31 januari.
Controleer de data en volg alle berichten en informatie via de site van Bewonersoverleg Duinoord (duinoord-denhaag.nl) of scan de QR code, zie voorzijde van deze flyer. of like onze FB pagina: http://facebook.com/GeenDendertramdooronzemooiewijk